Zavodljivi zov politike

Odličan opis privlačnosti politike “ispod pera” Alice Coopera iz davne 1989. Liječnici, filozofi, novinari, sociolozi, pedagozi, patolozi, nekrolozi. Samo od inženjera ni i, a od ekonomista ni e. Sve više spasitelja, sve manje spasa. Novi ovi, novi oni, Forumi, Savezi, Orasi – svi nam nude bolji svijet po svom viđenju, a nitko ne zna kako pokrenuti gospodarstvo.

Žele li oni to uopće, zanima li ih to? Znaju li kakav je osjećaj kad se ujutro probudiš s grčem u želucu i nemaš pojma čime ćeš otići u dućan? Znaju li kako je kad ti je na računu ne nula kuna već minus, i to ne nakon dva tjedna kao nekad, već isti dan kad dobiješ plaću i platiš (možda) sve račune, još ostaju neplaćene rate kredita, a hranu bolje da ne spominjemo.

Od svih novospasitelja najpozitivniji imidž ima Mirela Holy i navodno je najpopularnija. Jučer sam je slušao na radiu i što je je, žena je poštena. Ali to je sve. Kad su je pitali na što troši najviše novaca rekla je da na odjeću. EEEEEEEEE!!!! Wrong answer! Pravi odgovor je – režije, pa onda što ostane za hranu. Gospodarstvo bi spašavala reformom javne uprave i zelenim projektima. To će uistinu iskorijeniti nezaposlenost – kad svi koji trenutno nemaju posao ili rade za crkavicu i većina onih s nikakvim penzijama umre od gladi.

Kao zanimljivost, povećanje najniže mirovine na 2.500 kuna mjesečno povećalo bi proračunski deficit za samo milijardu kuna godišnje. A dvanaest milijardi svake godine dajemo bankama. Za sto kuna ćemo se potući, a sto milijuna ćemo lopatom kroz prozor.

Siren

Your mouth, so hot. Your web, I’m caught. Your skin so wet, black lace on sweat.

I wanna love you but I better not touch. I wanna hold you but my senses tell me to stop. I wanna kiss you but I want it too much. I wanna taste you but your lips are venomous poison.

You’re poison running through my veins. You’re poison, I don’t wanna break these chains.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s