“Pobjednik” Karamarko iz Velog Mista

Iako je koalicija okupljena oko HDZ-a na izborima za Europski parlament prikupila bitno veći broj glasova od koalicije okupljene oko SDP-a, osobna pobjeda Tomislava Karamarka kao lidera HDZ-a poprilično je pirova. Ako ne računamo glasove Ruže Tomašić i Marijane Petir, HDZ je prikupio 230.433 glasova, ne bitno više od SDP-a koji je bez svojih koalicijskih partnera prikupio 205.494 glasova. To razliku u postotku svodi na 25% za HDZ i 22,29% za SDP, što je bitno manja razlika u odnosu na 41,42% prema 29,93% na nivou koalicijskih lista. Osim toga Tonino Picula, pobjednik na SDP-ovoj listi ipak je član te stranke, za razliku od Ruže Tomašić i Marijane Petir koje nisu članice HDZ-a, a prikupio je samo 17.097 glasova manje od njih dvije zajedno. Zato HDZ-ova pobjeda baš i nije tako apsolutna kao što se čini na prvi pogled i kao što to vole prikazivati mediji.

Jema puno lipi stvari

Zato bi gospodinu Karamarku bilo pametnije ne zazivati parlamentarne izbore zajedno s predsjedničkim, jer su mu već na ovim izborima građani poručili da znaju da im nema što ponuditi. Gospodarska ekipa u postavi Ivan Šuker, Martina Dalić, Domagoj Milošević, Đuro Popijač i Đuro Njavro do sad je napravila jedno veliko ništa. Isto se od njih očekuje i u budućnosti, iako prema vlastitim riječima imaju rješenje za sve gospodarske probleme. Sve što je “izborni pobjednik” nakon proglašenja rezultata uspio spontano reći (ne računajući govor) bilo je: “Dosta je bilo nerada, dosta je bilo improvizacija. Prema tome, mi idemo dalje.” Floskule, floskule, floskule.

Kao što je u Studiu 4 dobro primjetila urednica T-Portala Đurđica Klancir, unatoč zazivanju zajedničkih parlamentarnih i predsjedničkih izbora, još ne znamo tko će biti predsjednički kandidat HDZ-a, a ne znamo ni koji program planiraju provoditi nakon (u njihovim glavama već) dobivenih izbora.

“Jema puno lipi stvari samo ne smin reć, jema puno lipi stvari samo ne smin kazat.”

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s