Je*i im majku sine!

Nema stvari koju ekipa neće napraviti kako bi nastavila šišati grčke ovce. Ali, ovce su počele opako gristi.

Grčki ministar financija bez dlake na jeziku pristojno je objasnio da mu je ekipa iz Europske komisije prvo pokazala prijedlog zajedničke izjave kojom bi Grčka zatražila produljenje zajmova za 6 mjeseci, a u zamjenu su u tom razdoblju Grci bili spremni privremeno obustaviti sve reforme koje su htjeli poduzeti, a koje je Syriza obećala u predizbornoj kampanji. Jedini grčki uvjet bio je da i Europska komisija odustane od zahtjeva za “reformama” kao što je povećanje PDV-a, dodatno smanjenje plaća u javnom sektoru i ostale stvari iz njihovog standardnog repertoara.

Prije početka sastanka na kojem su trebali razgovarati o detaljima, Jeroen Dijsselbloem, šef Eurogrupe (države eurozone) pokazao je ministru Varoufakisu drugi, potpuno drugačiji dokument odnosno izjavu kojom bi Grčka praktički kapitulirala pred svim zahtjevima Europske komisije i Eurogrupe, a u zamjenu bi dobila “nešto fleksibilnosti”.

Grci su to glatko odbili i javno razotkrili licemjerje EU ekipe:

http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?sitelang=en&ref=I098803

Eee, da je nama jedan ‘vaki npr. Sinčić ili Petrov. Šta bi im radili.

Oglasi

3 misli o “Je*i im majku sine!

    • Hvala na komentaru, vodit ću računa o tome.

      Ipak, način na koji EU pristupa Grčkoj i nemjerljiva šteta koja je tamo napravljena samo da bi se spasile njemačke i francuske banke, zaslužuje bitno sočniji izraz od ovog u naslovu članka. Budući da ponešto znam o načinu rasprave iza kulisa na vrhu EU (pritisci, prijetnje, ucjene, alkohol, bacanje čaša i boca), onaj tko će biti u stanju pokrenuti hrvatsko gospodarstvo neminovno će ući u sukob s EU glavešinama kojima to nije u interesu. Da bi obranio hrvatske interese morat će imati hrabrost i čelične živce, a bojim se da će nekome morati napraviti i ovo iz naslova. Ne doslovno, naravno.

      • Kolega, zahvaljujem na uvažavanju primjedbe. Inače, držim da je stručnost i kvaliteta razmišljanja na ovom blogu na visokoj razini. Samo dalje tako, imaš moju podršku!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s