Kupujmo Hrvatsku!

Imamo ga. Novog mandatara. I dok se svi sprdaju s njegovim hrvatskim, nitko ne zna odgovoriti na puno važnije pitanje. Je li u premijersku fotelju pao s Marsa ili su njegovom uskrsnuću kumovale druge okolnosti? Poznate su nam neke javne informacije pomoću kojih možemo zbrojiti dva i dva:

  1. SDP je kampanju financirao kreditom.
  2. HDZ je kampanju većinom financirao donacijama. Prilično je sigurno da se tu nije radilo o mikrodonacijama građana kao u izbornoj kampanji Baracka Obame 2008., nego o malo bolje “potkoženim” ulagačima. Neke od njih smo mogli vidjeti i na HDZ-ovim donatorskim večerama.
  3. Kao mogući mandatar spominjao se član Uprave Adrisa.
  4. Mandatar je predstavnik krupnog kapitala.

Znači li to da si je krupni kapital kupio premijera i vladu? Nije nemoguće, zapravo je vrlo vjerojatno. Je li stvarno tako vidjet ćemo vrlo brzo, već kod imenovanja ministara, a najkasnije kad nova vlada povuče prve poteze, pogotovo ako će ti potezi biti u smjeru rezanja državne potrošnje, povećanja poreza i privatizacije javnih dobara, dakle prisilnog smanjenja proračunskog deficita. Neki profesionalni prodavači magle, pardon, ekonomisti svojim izjavama ovih dana već pripremaju teren za tu priču.

Nadam se da sam u krivu, ali ovo ne sluti na dobro. Čak i ako je krupni kapital benevolentno financirao HDZ-ovu kampanju na dobrobit građana Hrvatske, kako može fenomenalno plaćena osoba, koja financijski živi u paralelnom svemiru, a fizički u drugoj državi, shvatiti realne probleme koji muče obične građane, kad to ne mogu ni jako dobro plaćeni političari koji žive u Hrvatskoj?

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s